fbpx
Окончателна лазерна епилация

Търсене в сайта

При EpiPro окончателният ефект от лазерната епилация е доказан с годините факт, а не маркетингов трик. Причината - ние сме лекари и за нас всеки клиент на EpiPro е пациент, когото обследваме и анализираме, за да назначим индивидуално лечение или, иначе казано, параметри на работа. Резултатите от нашата работа се основават на научен подход, съчетан с огромен практически опит.

 okonchatelna epilaciaВсяка една процедура на услугата ОКОНЧАТЕЛНА лазерна епилация в EpiPro включва:

1. Анализ на обработваната област – машинно измерване на пигментацията на кожата, оценка на окосмяването – дебелина и цвят на косъма, дълбочина на космения фоликул, особености на анатомичната област;
2. Определяне на метод на работа (параметри и техника на процедурата) с една от най-добрите апаратури в света, изцяло според Вашето индивидуално състояние. Целта е постигане на ОКОНЧАТЕЛНА епилация. Това е възможно благодарение на нашето ноу-хау;
3. Грижа за Вашия комфорт преди, по време на процедурата и след нея, съобразяване с индивидуалните Ви усещания и нужди;
4. Безплатни контролни прегледи и консултации. 

 

Предимствата:

 • ОКОНЧАТЕЛНА епилация на съответната област за период не по-малък от 20 години след последната процедура. БЕЗ ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ И ПАРИ ЗА ПОДДЪРЖАЩИ ПРОЦЕДУРИ;
 • Малък брой визити – обикновено между 4 и 8, в зависимост от областта – за постигане на ОКОНЧАТЕЛЕН ефект;
 • Големи интервали от време между процедурите (не по-малко от 2 месеца, в зависимост от областта). БЕЗ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ“ ПОСЕЩЕНИЯ С ФИКСИРАНИ ПЕРИОДИ;
 • Комфорт – липса на окосмяване дори през по-голямата част от интервалите между процедурите;
 • По-малка финансова инвестиция за целия курс от процедури до постигане на ОКОНЧАТЕЛЕН ефект. БЕЗ СКРИТИ РАЗХОДИ ЗА „ПОДДЪРЖАЩИ“ ПРОЦЕДУРИ.

 

Недостатъци:

 • Времетраенето на една процедура е по-голямо, заради индивидуализирания подход;
 • Ако имате тен на кожата на съответната област, ще отложим процедурата, за да можем да постигнем обещания ОКОНЧАТЕЛЕН ефект.

Според FDA, за да се определи ефектът от лазерната епилация като окончателен (перманентен), е необходимо не по-малко от 85% от космите в третираната област да са изчезнали или да са се трансформирали в мъховидни. Този резултат трябва да се запази за период по-дълъг от естествената фаза на покой (телоген) на косъма.

В нашата практика ние наблюдаваме почти 100% изчезване на окосмяването, като резултатът се запазва близо 20 години след последната процедура. Този ефект се дължи на изключително ефективните параметри на работа, които са индивидуални за всяка една област, която обработваме. Така ние постигаме избирателно загряване на космения фоликул до около 90 градуса по Целзий, което води до необратимото му унищожаване.

Окончателната лазерна епилация е медицинска услуга, която се различава от трайната и козметичната лазерна епилация по ефекта, но и по потенциала за нежелани ефекти. Затова тази процедура трябва да се контролира от лекари, които са компетентни в областта на заболяванията на кожата, т.е. дерматолози. EpiPro стъпва на опита на Дерматологични центрове „Lege Artis“, чийто основен фокус през близо 20-годишната им работа е именно лазерната дерматология.

Ето тук, можете да научите повече за разликата между oкончателна, трайна и домашна лазерна епилация.

 

Специални оферти:

Проверете какви са специалните предложения, които имаме в момента, и коя е най-добрата цена за единична процедура или пакет, която можете да получите. Ние знаем, че лазерната епилация е дългосрочна инвестиция. Затова предлагаме възможност и за разсрочване на плащанията. Свържете се с нас и нашите служители ще Ви дадат повече информация по този въпрос. За Ваше удобство плащанията могат да се приемат в брой, с карта чрез ПОС терминал, по банков път, както и чрез PayPal.

Повярвайте в окончателния ефект на оригиналната лазерна епилация EpiPro и ни се доверете!

 

Запишете час

 


 

Често задавани въпроси за окончателна лазерна епилация

Как да се подготвя за лазерна епилация?
За да бъде ефективна процедурата е необходимо космите в областта, която ще се обработва, да НЕ се отскубват в продължение на поне 4 седмици за лицето и шията, и поне 6 седмици за тялото. През този период не е необходимо да оставяте космите да израстват. Те могат да бъдат премахвани чрез избръсване, крем депилатоар, подстригване или чрез всеки друг метод, при който те не се отскубват. В никакъв случай не трябва да се използва епилатор, кола маска, пинсета или друг начин, при който те се отскубват.
Избръсването не засилва ли окосмяването?
Практически, не. Този факт е доказан с контролирани експерименти. Ако не избръснем кожата преди процедура, лазерната енергия се абсорбира от космите НАД кожата и ги изгаря, без да се получи ефект на епилация.
Как да се подготвя за процедура?
Необходимо е областта, на която ще се прави лазерна епилация, да бъде старателно и гладко обръсната непосредствено преди, или в най-лошия случай няколко часа преди процедурата. Космите НЕ трябва да се подават над нивото на кожата.
Какво да очаквам от първата си визита в EpiPro?
Първата Ви визита при нас е малко по-продължителна, тъй като включва безплатна консултация, тест на желаната от Вас област и попълване на документация. Консултацията не е задължителна, но настоятелно Ви препоръчваме да се възползвате – винаги има какво да научите от нас за процедурите, на които ще се подложите. Тестът е задължителен. Документацията ни помага да получим необходимата медицинска информация за Вас, както и Вие да се запознаете в детайли с всички особености на терапията.
По време на първата визита ли се извършва първата процедура?
В по-голямата част от случаите това е така. По-рядко, когато кожата е по-матова, имате тен или космите са прекалено фини, е необходимо да се направи тест, а процедурата да се извърши след няколко дни, когато се отчете резултатът от теста.
Болезнена ли е процедурата?
Чувството за болка е много субективно, т.е. различно при всеки. Усещанията по време на процедурата не са приятни, но по-скоро могат да бъдат описани като парване, удар с ластик или дискомфорт, отколкото като болка. Хубавото е, че те намаляват при всяка следваща процедура, защото косъмчетата се разреждат.  Ако по време на работа имате много неприятни усещания, непременно ни информирайте. Съвременната медицина разполага с много начини да Ви помогне да се чувствате комфортно.
Има ли възрастови ограничения?
Не. Поради липсата на сериозни и постоянни странични действия, по отношение на кожата и целия организъм, лазерна епилация / IPL® фотоепилация може да се прави във всяка възраст. Въпреки безвредността ѝ, лазерната епилация / IPL® фотоепилацията не се препоръчва при бременни жени, поради липсата на клинични проучвания в тази насока.
Могат ли да се повлияят бели и руси косми?
Единственият работещ вариант за перманентна епилация на бели косми е електроепилацията с игла, извършена коректно. Съвременната апаратура, с която работим позволява да се повлияват и светли и руси косми, въпреки че ефектът се постига по-бавно и с повече процедури.
Какво да очаквам веднага след процедурата?
Непосредствено след процедурата кожата в обработвания участък е зачервена за няколко минути, до около час. В следващите няколко дни са възможни два сценария: една част от космите остават като черни точки, които изчезват за около 2 седмици, а други косъмчета продължават да израстват и отпадат без усилие до около 14-я ден за лицето и шията, и до около 28-я ден за област по тялото.
Какъв е интервалът между отделните процедури ОКОНЧАТЕЛНА лазерна епилация EpiPro?
Интервалът зависи от областта, която се обработва. Необходимо е да се знае, че има минимален, но няма максимален срок между отделните процедури. Тези периоди са съобразени с цикличния растеж на космите в отделните области на тялото и са от 45 дни за лицето до 120 дни за долните крайници. Обикновено през този интервал Вие нямате никакви или почти никакви косми в обработените области.
Колко процедури са необходими за постигане на ОКОНЧАТЕЛНА лазерна епилация?
Поради цикличния характер на космения растеж, средният брой процедури, необходим за постигане на окончателна епилация, е шест. При пациенти със светла кожа и тъмни и плътни косми е възможно да се постигне окончателна епилация дори и след 2-3 процедури.Повече на брой процедури може да се наложат при следните ситуации: епилация на "трудни" за повлияване области (гръб, горни крайници, лице); при пациенти с хормонални проблеми и/или с наследствена склонност към засилено окосмяване; хора със светли (рижи или светлокестеняви) косми; хора с тъмна кожа и тъмни, но тънки косми; млади хора и деца. Възможно е в тези случаи да се наложат повече от 8-10 терапевтични сеанса.
Какви са страничните ефекти при лазерна епилация?
При правилно подбрани параметри, странични действия практически не съществуват. Най-често се наблюдава зачервяване и слаб оток за минути или много рядко часове след процедурата. Понякога, при по-матова кожа, е възможно да се формират корички на единични места, като много рядко след отпадането им се оформят по-светли или по-тъмни петна по кожата, които преминават без терапия от няколко седмици до няколко месеца.
Вреди ли лазерната епилация на зрението?
Когато се извършва коректно лазерната епилация не може да увреди зрението, защото по време на процедурата задължително и пациентът, и операторът използват плътно прилепнали защитни очила. Това гарантира, че зрението и на двамата е предпазено. Затова никога не сваляйте или не се опитвайте да гледате под предпазните очила.
Вреди ли лазерната епилация на интимните части на детеродните функции на организма?
Не, това е един от популярните митове за лазерната епилация. Лазерът въздейства само върху структурите на кожата. На практика не е възможно лъчът да достигне до вътрешните органи. Съответно, не е възможно процедурите лазерна епилация на интимна област да въздействат върху детеродни органи или функции на организма. Този факт е доказан и от световната медицинска практика.
Как да постъпя, ако забележа нещо необичайно след процедурата?
Най-правилното поведение е незабавно да ни се обадите, като обясните, че сте наш пациент и имате проблем след процедурата. По лекарската преценка ще Ви бъде препоръчан терапевтичен подход или ще бъдете повикан(а) за преглед. В 99% от случаите проблемът се разрешава за няколко дни, след правилна терапия. Ако закъснеете с обаждането или изобщо не ни потърсите, е възможно лечението да се удължи или да има трайни последствия за кожата.
Окончателен ли е ефектът от лазерната епилация?
Ние непрекъснато обновяваме апаратурата, с която работим. Следим новостите и избираме най-добрите апарати в света. Те притежават сертификат от FDA (Американската агенция по храни и медикаменти – една от най-авторитетните организации в областта на медицината, която одобрява медикаменти и методи за лечение) за окончателна или дълготрайна епилация. Този ефект зависи от използваните параметри и е доказан в множество клинични проучвания. Ефектът от лазерната епилация зависи до голяма степен от параметрите на работа. При правилни параметри и наличие на тъмни и плътни косми на нормална за нашия географски регион кожа, епилацията с александритен лазер е много успешна и води до перманентен ефект. За периода след 1999 г., ни се довериха хиляди пациенти, при които сме епилирали над 12 000 000 см2 (дванадесет милиона квадратни сантиметра) кожна повърхност. Опитът и постоянното подобряване на квалификацията ни позволяват да работим все по-ефективно. При над 85 % от пациентите постигаме пълна и окончателна епилация, което означава окончателно (за период от поне 18 години – от колкото датира опитът ни) изчезване на над 95 % от космите в областта и/или замяната им с трудно забележими мъховидни косми. Над 94 % от нашите пациенти са оценили ефекта от процедурите като "Отличен". При около 15 % от пациентите ефектът е по-трудно постижим. Обикновено това са пациенти с окосмяване по лицето и хормонални проблеми или с по-матова кожа и много фини косми, или със светли и плътни косми, но с дълбоко разположени корени. В такива случаи се налагат значителен брой процедури – понякога 15-20.
Какво означава окончателна лазерна епилация?
Процедурата се счита за успешна, когато над 85 % от видимите косми са изчезнали или са се трансформирали в мъховидни за период по-дълъг от фазата на покой (телогена) за съответната област. Това обикновено означава, че косменият фоликул е унищожен окончателно. Нашият опит показва, че не се появява ново окосмяване поне 18 години след последната процедура.
Възможен ли е парадоксален ефект, т.е. засилване на окосмяването?
За съжаление е възможно. Макар и изключително рядко сме наблюдавали този страничен ефект на лазерната епилация. Очакваме такъв проблем в следните случаи: индивиди с тъмна кожа и тънки косми; трудни за повлияване области – рамене и гръб при мъже, горна половина на ръцете при жени; някои пациенти с хормонални проблеми. Ако се очаква подобен ефект от процедурите, Вие ще бъдете информирани ПРЕДИ началото на терапията. При поява на парадоксално окосмяване се налагат повече процедури, за да се постигне задоволителен ефект.
Ще се реши ли проблемът „враснали косми“ след процедурите лазерна епилация?
Единственото окончателно решение на проблема „враснали косми” е лазерната епилация. При лазерната епилация косъмът се унищожава заедно с космения фоликул – така елиминираме самия източник на проблема „враснали косми“. Често, дори след една или две процедури лазерна епилация проблемът намалява значително или дори изчезва, въпреки че не всички косъмчета са все още отстранени.
Какво да очаквам по време на процедурата?
Всяка една процедура включва: Анализ на обработваната област – машинно измерване на пигментацията на кожата, оценка на окосмяването – дебелина и цвят на косъма, дълбочина на космения фоликул, особености на анатомичната област; Определяне на метод на работа (параметри и техника на процедурата) с една от най-добрите апаратури в света, изцяло според Вашето индивидуално състояние; Грижа за Вашия комфорт, съобразяване с индивидуалните Ви усещания и нужди.

 

Запишете час

 

 • Лазерна епилация с GentleLase Pro лазер е подходяща при индивиди с всякакъв цвят на кожата и всички дебелини и цветове на космите;
 • GentleLase Pro е най-бързият апарат за окончателна епилация;
 • Охлаждаща кожата въздушна струя, която прави процедурата изключително комфортна;
 • Процедурата включва предварителен тест и предварителна консултация със служител на центъра, както и безплатни контролни прегледи и консултация с дерматолог (когато се налагат);
 • Косъмчетата в обработваната област трябва да са гладко избръснати не повече от 3 часа преди процедурата;
 • Препоръчителен интервал между процедурите – между 45 и 120 дни;
 • Максимален интервал между процедурите – няма;
 • Краен резултат от единичната процедура – липса на окосмяване между 45 и 180 дни (в зависимост от третираната област), намаляване на новопоявилите се косми с около 20%, сравнено със състоянието преди процедурата;
 • Краен резултат от всички процедури – не по-малко от 85% загуба на окосмяването или превръщането му в мъх за не по-малко от 18 години след последната процедура (Не е валидно при наличие на хормонални проблеми).

 

Цена и продължителност на една процедура Окончателна лазерна епилация с GentleLase Pro:

 

Област

Цени 
жени

Цени 
мъже

Времетраене

Лазерна епилация на горна устна

35 лв.

Запитване

15 мин.

Лазерна епилация на брадичка

35 лв.

Запитване

15 мин. 

Лазерна епилация на бакенбарди

50 лв.

60 лв.

20 мин.

Лазерна епилация на скули

35 лв.

40 лв.

20 мин.

Лазерна епилация между вежди

35 лв.

35 лв.

10 мин. 

Лазерна епилация на шия

60 лв.

70 лв.

20 мин.

Лазерна епилация на тил

70 лв.

70 лв.

20 мин. 

Лазерна епилация на цяло лице

110 лв.

Запитване

30 мин. 

Лазерна епилация на уши

40 лв.

40 лв.

10 мин. 

Лазерна епилация на ареоли

45 лв.

Запитване

15 мин. 

Лазерна епилация на коремна линия

45 лв.

Запитване

15 мин. 

Лазерна епилация на подмишници

50 лв.

60 лв.

20 мин. 

Лазерна епилация на бикини линия

70 лв.

Запитване

20 мин. 

Лазерна епилация на цялостна
интимна област

150 лв.

150 лв.

30 мин. 

Лазерна епилация на седалище

150 лв.

160 лв.

30 мин.

Лазерна епилация на рамене

Запитване

135 лв.

60 мин. 

Лазерна епилация на гърди

Запитване

180 лв.

60 мин. 

Лазерна епилация на корем

Запитване

180 лв.

45 мин. 

Лазерна епилация на гърди и корем

Запитване

330 лв.

90 мин. 

Лазерна епилация на цял гръб

Запитване

330 лв.

90 мин. 

Лазерна епилация на предмишници

120 лв.

150 лв.

45 мин.  

Лазерна епилация на цели ръце

170 лв.

200 лв.

60 мин. 

Лазерна епилация на подбедрици

250 лв.

300 лв.

45 мин. 

Лазерна епилация на бедра

350 лв.

400 лв.

90 мин.  

Лазерна епилация на цели крака

550 лв.

650 лв.

120 мин. 

 

 

Запишете час

 

По-голямата продължителност на процедурите при окончателната лазерна епилация е заради времето, което е нужно, за да се определят максимално ефективните и безопасни работни параметри, както и да се осигури възможно най-големият комфорт по време на процедурата. Реалното време за работа с апарата е значително по-кратко от посочените периоди в таблицата.

 

Методи за плащане:

Приемаме заплащания в брой, по банков път – чрез ПОС терминал, превод или PayPal.
За Ваше удобство предлагаме и разсрочване на плащанията чрез наш партньор. Кандидатстването става на място в нашите центрове.

 

Промоции за ОКОНЧАТЕЛНА лазерна епилация EpiPro

 

Апаратура

Изборът ни на апаратура за лазерна епилация не е случаен - американската комания Candela e лидер на пазара на оборудване за естетична медицина, включително лазерна епилация. 

GentleLase Max е последно поколение александритен и NdYAG лазер с несравнима мощност, ефективност и възможност за придаване на максимален комфорт на процедурите.

 

Научете повече за:

GentleLase Pro

  

 

 

 

 

                                       

Запитване за свободен час

Това не е потвърждение.

Ще се свържем с Вас чрез телефонно обаждане, за да потвърдим избрания от Вас час или за да Ви предложим друг свободен.

В момента сме доста заети, но ще направим всичко по силите си да Ви предоставим желания час.

Моля, запишете Вашето име
Invalid email address.

Invalid Input
Моля, изберете локация.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Въведете кода Invalid Input

Първото посещение в EpiPro задължително е за консултация. При нас тя е безплатна. Измерваме фототипа на кожата Ви, преглеждаме космите, затова на тази консултация трябва да дойдете с видимо окосмяване в областите, които желаете да третираме.

След това правим тестове в избрани области. По време на тях можете да усетите степента на дискомфорт, ако изобщо има такъв – това е индивидуално. Давате ни обратна връзка как се чувствате. Резултатите от тестовете са важни за нас, за да определим как реагира кожата Ви на използваните параметри на работа с уредите.

По време на консултация ще отговорим на всички Ваши въпроси относно процедурите, подготовката за тях, какво да очаквате непосредствено след процедура, няколко месеца по-късно, колко време ще продължи целият курс процедури и колко на брой се очаква да бъдат те до достигане на окончателен ефект.

Нашите служители ще Ви информират какви са цените и текущите промоции, от които можете да се възползвате. Заплащането на процедурите става в брой, по банков път – чрез банков превод, на ПОС терминал или чрез PayPal. Предлагаме и възможност за разсрочване на плащанията чрез наш партньор. Кандидатства се на място при нас.

EpiPro София

кв. Лозенец, ул. Любата 12, оф. 4
🕔 Работно време: 
Понеделник 10:00 - 18:00 ч.   
Вторник 11:00 - 19:00 ч.
Сряда 08:30 - 19:00 ч.
Четвъртък 11:00 - 19:00 ч.
Петък 08:30 - 19:00 ч.
Събота 09:00 - 17:00 ч.
Неделя почивен ден
Тел.            +359 886 092 944

EpiPro Стара Загора 

ул. Цар Калоян 18 - партер
🕔 Работно време: 
Понеделник  10:00 - 19:00 ч.
Вторник 10:00 - 19:00 ч.
Сряда 10:00 - 19:00 ч.
Четвъртък 10:00 - 19:00 ч.
Петък 10:00 - 19:00 ч.
Събота 10:00 - 18:00 ч.
Неделя почивен ден
Тел.              +359 887 077 307
                     +359 883 918 802

Уеб дизайн М-Дизайн Студио