ЧЗВ (Често задавани въпроси)

Преди процедурата

За да бъде ефективна процедурата е необходимо космите в областта, която ще се обработва, да НЕ се отскубват в продължение на поне 4 седмици за лицето и шията, и поне 6 седмици за тялото. През този период не е необходимо да оставяте космите да израстват. Те могат да бъдат премахвани чрез избръсване, крем депилатоар, подстригване или чрез всеки друг метод, при който те не се отскубват. В никакъв случай не трябва да се използва епилатор, кола маска, пинсета или друг начин, при който те се отскубват.

Да, това е нужно, за да отделим достатъчно време за така наречения “тест”. При тази първа визита Вие получавате и попълвате информирано съгласие. По този начин ни предоставяте необходимата ни за процедурата медицинска информация и се запознавате подробно със специфичните особености на терапията, както и с резултатите, които може да очаквате. След това, по време на преглед от лекар - специалист в областта, Вие имате възможност да задавате своите въпроси и да уточните заедно специфичните особености на процедурата конкретно за Вашия случай.

В по-голямата част от случаите това е така. По-рядко, когато кожата е по - матова, имате тен или космите са прекалено фини, е необходимо да се направи тест, а процедурата да се извърши след няколко дни, когато се отчете резултатът от теста.

Необходимо е областта, на която ще се прави лазерна епилация, да бъде старателно и гладко обръсната непосредствено преди, или в най-лошия случай няколко часа преди процедурата. Космите НЕ трябва да се подават над нивото на кожата.