Празнично работно време

EpiPro Facebook

 

Уважаеми пациенти,

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници Ви информираме за работното ни време в празничния период:

EpiPro Оригиналната лазерна епилация Стара Загора приема пациенти на 28, 29 и 30 декември 2017 г. от 10:00 ч до 18:00ч.

EpiPro Оригиналната лазерна епилация София приема пациенти от 02 януари 2018 г.

 

Пожелаваме Ви весели празници!

Прочети още

Митовете за бръсненето развенчани!

 

648 Shaving

Широко разпространено е вярването, че бръсненето на космите ги прави по-дебели, по-тъмни и по-гъсти. Множеството проучвания през годините не са успели да докажат тази зависимост, а напротив, не са намерили никаква промяна. Така че, от медицинска гледна точка, всичко това все още си остава само легенда!

 
Ето и няколко логически аргумента, които опровергават този широко разпространен мит: Космите естествено изтъняват към края си и е нормално след като се отрежат да се стигне до по-дебелата им част, което да ги кара да изглеждат по-плътни. По-тъмният цвят на новоизрастналите косми пък се дължи на факта, че те все още не са имали време да бъдат изложени на действието на слънцето, различни химикали или замърсители.
 
Всички клинични проучвания, при които компютърно се измерва дебелината на космените стебла и появата на нови косми в области, които се обръсват редовно, са единодушни - редовното бръснене не повлиява дебелината и броя на космите.
 
За сметка на това е установено без съмнение, че редовната употреба на кола маска води до разреждане на окосмяването, но това се случва само при отделни индивиди. Обяснението, което медицината дава на този феномен е, че постоянното травмиране на космения фоликул при отскубването води до нарушаване на растежа му.
 

Колко удобно щеше да бъде, ако обикновеното бръснене увеличаваше гъстотата на окосмяването! Тогава лечението на всички видове оплешивяване щеше да бъде безкрайно лесно и евтино.

Прочети още